Annons i form av en Instagram-story (designelement av Malin Bengtsson, animerad av Sofia Krantz)

Som ett projekt under sista året på grafisk design så fick vi jobba ihop med ett företag som behövde hjälp inom sin kommunikation. Jag, Malin Bengtsson och Sania Rahimian jobbade då ihop med ett företag som heter ProGuitar för att ta fram en kommunikationskampanj till dem. 
I projektet agerade jag projektledare, Malin Bengtsson var grafisk designer och Sania Rahimian var art director. 
Efter kommunikation med företaget samt analys av företagets nuvarande situation, deras användarbas och framtidsmål så kom vi fram till följande kommunikationskampanj i ett flertal olika medier, både digitala och tryckta. 
Namnet på kampanjen är "Take five" och är baserat på uttrycket med samma namn, som innebär att ta en paus i vardagen. Syftet är att i annonserna visa på att fem minuter här och där kan vara allt som krävs för att komma igång med gitarrspelandet och att det kan göras var som helst. 
Vi använde oss både av designelement i ProGuitars redan etablerade grafiska profil, såsom färg och typsnitt, men inkluderade även en ny rosa färg som de annars inte har använt. Inkluderat i alla annonser är även formen av en gitarr som det huvudsakliga formelementet. 
Planen var först att använda oss av egna bilder som vi tog och att det var dessa bilder som skulle så i fokus. Så vi genomförde en photoshoot och testade att använda dessa bilder till annonser. Men i slutändan blev vi inte helt nöjda med bilderna i annonserna så vi bytte riktning.
Urval av bilder vi tog som var tänkt att användas i annonserna (Fotograferat av mig)

Skiss för annons med en av bilderna vi själva tog, men en tidigare idé på tagline för kampanjen (skissat av Malin Bengtsson)

Vi använde oss istället av stockbilder, som fick användas i kommersiellt syfte, i de slutliga utkasten till annonserna och att i övrigt hålla de relativt minimalistiska. I slutändan fick bilderna inte lika stor roll i annonserna utan användes enbart som bakgrunder till några av annonserna, exempelvis de nedan. 
Två av de slutliga annonserna till kampanjen (Designade av Malin Bengtsson)

Du kanske också vill kolla på

Back to Top